Viden om ungdomsuddannelser

Ungecenter Frederiksberg afholdt den 9. november 2023 den årlige uddannelsesdag for 9. klasserne på Frederiksberg

Indhold

    Til uddannelsesdagen deltog cirka 900 9. klasses elever fra både privatskoler og folkeskoler i Frederiksberg Kommune. Mange lokale erhvervsskoler og gymnasier var mødt op for at fortælle eleverne, om deres forskellige uddannelsesmuligheder – der blev i alt afholdt 25 oplæg.

    Tre Falke Skolen summede af teenageliv, fremtidsforventninger og drømme, og eleverne fik input, tanker og ideer til deres kommende uddannelsesvalg. Hver elev havde på forhånd valgt tre oplæg de ønskede af høre om.

    Eleverne havde mulighed for at besvare en kort evaluering om uddannelsesdagen og deltage i lodtrækningen om en tur i biffen. Nedenfor ser I den heldige vinder, Noah 9. klasse fra Skolen på La Coursvej.

    Da Noah glad modtog præmien fortalte han, at uddannelsesdagen var en rigtig god dag. Han fremhævede i sær at dagen var meningsfuld, fordi han selv havde valgt de tre oplæg. Det var en rigtig god mulighed for at få viden om ungdomsuddannelserne fra de konkrete skolers lærere, elever og vejledere. Noah og klassekammeraterne syntes dagen var med til at åbne nye perspektiver for uddannelsesmuligheder – og de var glade for at møde uddannelsernes studerende og høre om elevtyper.

    For Ungecenter Frederiksberg er ’Uddannelsesdagen’ en vigtig dag og vi har fået mange positive tilbagemeldinger. Eleverne fremhæver i evalueringen, at de på dagen får ny viden og de er glade for selv at have valgt deres oplæg. Rigtig mange, over halvdelen af de unge der har svaret, angiver at uddannelsesdagen har fået dem til at overveje andre uddannelser! Det synes vi er rigtig spændende, og det giver os blod på tanden i forhold til at gentage arrangementet igen til næste år.